Kinderen

Kunstzinnige therapie voor je kind

Je kind is na een overlijden of scheiding erg veranderd in zijn of haar doen en laten. Je hebt er begrip voor maar je krijgt er geen vat op en praten helpt niet.

of

Je kind is getalenteerd en is meer- of hoogbegaafd, maar je kind presteert op school juist minder dan verwacht, of je kind presteert prima op de cognitieve vakken maar staat op het schoolplein altijd aan de zijlijn en doet niet mee. Of je kind is zo kritisch op zichzelf of zijn omgeving dat er veel boosheid vrij komt.

Herken je je in bovenstaande en zou je een steuntje in de rug willen geven, dan is kunstzinnige therapie wellicht iets voor je kind.
Wat wordt verstaan onder kunstzinnige therapie? Bij kunstzinnige therapie beeldend worden beeldende materialen zoals schilderen, tekenen en boetseren ingezet om een proces aan te gaan dat aansluit bij de hulpvraag van je kind. Het wordt ook wel een non-verbale vorm van therapie genoemd. Juist de inzet van verhalen, sprookjes en/of muziek en individuele opdrachten maakt dat de processen die onbewust zijn bij je kind, zichtbaar worden in het gemaakte werk. Afhankelijk van de hulpvraag zoals (rouw)verwerking, omgaan met perfectionisme, leren omgaan met faalangst of beter leren omgaan met meer-en hoogbegaafdheid, wordt er op een speelse manier gewerkt aan de doelen om tot een verbetering te komen.

Open ateliers voor kinderen

Er worden ook “open ateliers voor kinderen” gehouden. Deze vorm biedt kunstzinnige begeleiding met meerdere deelnemers. De kinderen werken aan de hand van een thema of verhaal.
Tevens is er een speciaal training voor meer- en hoogbegaafde kinderen van 10,11 jaar en heet “Tussen Hoofd en Handen”.
Ingeplande open ateliers worden zichtbaar in de Agenda.

open ateliers voor kinderen

Aanmelden

Vul het contactformulier in om u aan te melden. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een intake afspraak.

Neem contact op

We nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.