Eigen kunst

Nancy Hagman

Creatief

Creatief bezig zijn zat als kind al in Nancy. De handwerklessen vond ze naast toneelspelen het leukste om te doen op de lagere school. Haar moeder hield van kunst dus ging ze met regelmaat naar verschillende musea. Op de middelbare school koos ook tekenen als een van de examenvakken. Leerkracht handvaardigheid worden speelde nog steeds door haar hoofd. Na het behalen van de HAVO deed ze toelating tot de lerarenopleiding, maar het leek niet echt te passen. Toen heeft Nancy een jaar lang de Vrije Academie gedaan met een zo’n breed mogelijke spreiding in de te volgen vakken. Dus van mode, tot modelboetseren, van lithografie tot beeldhouwen. Op weg naar toelating tot de kunstacademie. Het geschetste perspectief op de academie ervoer ze als zeer somber en besloot ze niet naar de academie te gaan maar koos voor een opleiding in de zorg.

Kunstzinnig

Het kunstzinnig bezig zijn bleef wel doorspelen tijdens haar carrière in de IT. Zo volgde ze verschillende lessen bij de SKVR. Aquarelleren, beeldende vormgeving en tenslotte beeldhouwen bij Bert van Beek. Intussen was Nancy allang getrouwd en van 2 jongens bevallen en had ze haar carrière voortgezet als manager in de zorg.
Nancy onderzocht haar individuele kunstenaarschap in 2008/2009 door een Sabbatical in te lassen en werd ze lid van de Kunstkring Capelle. Het solistische karakter van kunstenaar zijn trok haar niet volledig en koos ze ervoor weer terug naar school te gaan voor een studie kunstzinnige therapie beeldend aan de Hoge School Leiden. Momenteel werkt ze als therapeut in de GGZ en is ze mede oprichter van het project Creatief Ouder Worden dat voor verbinding onder Capellenaren zorgt en daarmee eenzaamheid tegen gaat.

sfynx neolith

Kunst en zorg

Nancy werkt graag drie-dimensionaal, met klei of in steen. Meestal figuratief, geïnspireerd door mens en natuur. Henry Moore, Andy Goldworthy en Brancusi zijn kunstenaars die haar inspireren.
Ze ervaart twee rode lijnen in haar leven, kunst en zorg. Soms bewandelt ze het een of het ander, maar de laatste jaren steeds meer tegelijkertijd. De inzet van Kunst als middel tot therapie en kunst als middel tot ontmoeting bij Creatief Ouder Worden maakt dat ze dagelijks bezig is met kunst. Het maken van eigen werk gaat in perioden, soms staat het beeldhouwen in steen voorop, dan weer heeft het keramieken handvormen een grote voorkeur. Momenteel maakt ze kleine handgemaakte en handbeschilderde kleivoorwerpen geïnspireerd op het werk “Le commencement du monde” van Brancusi. Werken met kunst is volgens Nancy haar innerlijk kind voeden en een meetinstrument voor hoe het met haar gaat. Nancy heeft divers werk gemaakt in steen en keramiek en werkt ook in opdracht.

kunst en zorg

Gemaakt werk

open colors blue keramiek

Werk in opdracht

niet poezelige poes pierre de lens

Trainingen en workshops

Er zijn speciale trainingen ontwikkeld ter versterking van het zelfvertrouwen:

  • “Phoenix” is een training voor volwassenen gemaakt door Nancy Hagman en Zaza Volkers
  • “Tussen hoofd en handen” is ontwikkeld voor meer- en hoogbegaafde kinderen van 10-11 jaar.
  • Voor ouderen met een beginnende vorm van dementie is de training “Vruchten van het leven”, ontwikkeld door Jacqueline Stoop.
tussen hoofd en handen

Workshops

Nancy heeft in de afgelopen jaren vele workshops voor zowel volwassenen als kinderen ontwikkeld en gegeven. Op scholen, in gezondheidsinstellingen en bij bedrijven. Een aantal lessen zijn uitgewerkt in een presentatie zodat de workshop ook zelfstandig thuis te volgen is. Er zijn verschillende series;

  • Reis door de kunst
  • Dieren in de kunst
  • Jaargetijden
  • Papier en kunst

Elke les is afzonderlijk te volgen en te bestellen.
Voor meer informatie kunt u mailen naar creatiefonline@kpnmail.nl

Digitale lessen

digitale lessen

Aanmelden

Vul het contactformulier in om u aan te melden. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een intake afspraak.

Neem contact op

We nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt