Missie

Therapie door kunst en beelden

Als kunstzinnig therapeut wil ik het gezonde in de mens aan spreken via werken met de handen. Door de cliënt ruimte te bieden in het creatief werken krijgt iemands binnenwereld de kans zich aan de buitenwereld te tonen. Dit leidt tot inzicht voor de cliënt en kan inzicht geven aan diens omgeving. Mensen die te kampen hebben met hun gezondheid worden veelal benaderd vanwege de aandoening en alle aandacht gaat hier naar uit. De focus ligt op de ziekte/aandoening. Hierdoor verdwijnt iemands persoonlijkheid naar de achtergrond. Bij de doelgroep, dementerenden, is dit zelfs een onderdeel van het ziekteproces. De wereld voor hen zelf en hun omgeving is niet meer hetzelfde als daarvoor en er is veel onbegrip.

missie nancy hagman

Persoonlijke benadering

Ik zou graag de persoon, achter het ziekteproces willen benaderen en de cliënt warme momenten van contact willen laten ervaren. Het gevoel geven dat ze er nog steeds toe doen. Dit doe ik door me in te leven in de ander, aan te sluiten waar diegene is en mijn warme persoonlijkheid in te zetten en veel mimiek te tonen. Het gemaakte werkstuk kan tot steun en begrip zijn. Als persoon maak ik makkelijk contact en heb ik een breed scala van mogelijkheden tot mijn beschikking om de cliënt creatieve oefeningen aan te bieden. Daarnaast vind ik het belangrijk ook troost, moed en warmte te bieden door met verhalen en gedichten te werken. Vanuit de opleiding aangereikte materialen als aquarelverf, waskrijt, pastelkrijt, houtskool, potloden en klei zet ik in om het therapeutisch proces te realiseren. Daarnaast maak ik gebruik van technieken als speksteen bewerken en het werken met wol als de behandeling daar om vraagt.

Mijn missie is de mens een eigen plek te geven binnen de huidige zorg. Een zorg die steeds langer thuis plaats vindt en een groot beroep doet op haar omgeving. Ik wil me inzetten om de mens achter de aandoening/verstoring in de balans zichtbaar te maken en te houden, hoe lastig dat soms ook is.

Maatschappelijk verantwoord

Voor de maatschappij is het belangrijk dat de dementerende mens met zorg en respect begeleid wordt, zeker nu de maatschappelijke ontwikkeling is dat de dementerende mens langer in een thuissituatie verblijft. Dat hierbij de mantelzorger ondersteund wordt is van belang om het langer thuis blijven van de dementerende mogelijk te maken.

Neem contact op

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt over jouw persoonlijke situatie. Aarzel niet en neem contact op, ik zal al je vragen beantwoorden.

Neem contact op

We nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt