Werken aan balans

Gericht op herstel balans

Mensen die te kampen hebben met hun gezondheid worden veelal benaderd vanwege de aandoening en alle aandacht gaat hier naar uit. De focus ligt op de ziekte/aandoening. Hierdoor verdwijnt iemands persoonlijkheid naar de achtergrond.
Als je een steun in de rug kunt gebruiken bij het verwerken wat je de laatste tijd hebt meegemaakt en je merkt dat praten voor jou niet de (enige) oplossing is dat kan kunstzinnige therapie helpen. Kunstzinnige therapie heeft zijn oorsprong in de antroposofische gezondheidszorg en is bedoeld als uitbreiding op de reguliere zorg. In de antroposofische gezondheidszorg gaat het niet alleen om behandelen; ze is ook sterk gericht op gezondheidsbevordering en gericht op het herstellen van het evenwicht in de mens en het aanspreken van gezondmakende en zelfgenezende krachten.

langdurige zorg
langdurige zorg

Wat wordt verstaan onder kunstzinnige therapie?

Bij kunstzinnige therapie beeldend worden materialen zoals schilderen, tekenen en boetseren ingezet om een proces aan te gaan dat aansluit bij je hulpvraag. Bij de intake maak je vrij werk en help ik je hulpvraag te verwoorden. Aan de hand van de hulpvraag gaan we een proces aan waarbij oefeningen aangeboden worden om bijvoorbeeld de ontstane disbalans te herstellen. Dit wordt ook wel ervaringsgerichte therapie genoemd.

Mogelijke oefeningen volgens Hauschka.

Er worden ook “open ateliers” gehouden. Deze vorm biedt kunstzinnige begeleiding met meerdere deelnemers. Hier kan je zelfstandig kunstzinnig werken. Deze open ateliers zijn indien gepland, zichtbaar in de Agenda.

Getoonde schilderingen zijn voorbeelden van oefeningen volgens Hauschka.

langdurige zorg atelier

Aanmelden

Vul het contactformulier in om u aan te melden. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een intake afspraak.

Neem contact op

We nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt