Digitale lessen

Jaargetijden; herfstblad schilderen met nat in nat techniek

Nat in nat schilderen is een aparte techniek van aquarelleren. Je gebruikt aquarelverf op nat papier. Hierdoor mengen de kleuren goed op het papier zelf. In deze workshop wordt de techniek stap voor stap uitgelegd en wat u hiervoor nodig hebt. Als voorbeeld om uit te weken is hier een herfstblad genomen.

nat techniek
vilten klei

Jaargetijden; het vilten van een kei

Deze voorwerpen zijn gemaakt van wol en zeep. Door ht wrijven van zeepwater met wolstrengen vormt zich een weefsel. Als je het goed doet krimpt het mooi samen tot een geheel. Dit kan om iets stevigs heen als een steen maar ook om een zeepje zelf heen. In de workshop wordt de techniek stap voor stap toegelicht en staat beschreven wat u ervoor nodig hebt.

Jaargetijden; sfeerbeeld maken op de vierjaartijden van Vivaldi

Bij deze workshop wordt gebruik gemaakt van Vivaldi’s vierjaargetijden. U kunt op de verschillende muziekstukken een sfeerbeeld maken of juist een natuurfiguratie die bij het seizoen van toepassing is uitewerken. Gebruikt materiaal is pastelkrijt

vivaldi
winterboom pastelkrijt

Jaargetijden; Winterboom in pastelkrijt

Bomen in de winter lenen zich goed voor het na tekenen. Hier is pastelkrijt gebruikt. In de beschrijving worden ook een aantal voorstudies getoond in o.a. houtskool en potlood. Stap voor stap wordt u meegenomen hoe u pastelkrijt kunt gebruiken in de opzet en uitwerking van de tekening.

Per  les 2,50

Related Projects
Neem contact op

We nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
klei vogelzeegezicht pastelkrijt