Digitale lessen

Reis door de kunst::Grot of rotstekeningen

De mens maakte al tekeningen en schilderkunst voordat het schrift was uit gevonden. Dus start hier de Reis door de kunst en kijken we naar de rots en grottekeningen. De mens was nog heel erg verbonden met de natuur en dat is te zien. Zelf kunt u ook tekening met pastelkrijt maken alsof het lijkt te komen uit een van de grotten van weleer. Theorie en praktijk samen in één workshop, tevens is er een overzicht van materialen en waar die eventueel te verkrijgen zijn.

grot- rotstekeningen

Reis door de kunst: Modernisme met Henry Moore, beeldhouwkunst

Moore voelde zich sterk verbonden met de natuur en hij haalde hier dan ook veel inspiratie uit. Zo verzamelde hij in zijn atelier allerlei voorwerpen zoals botten, stenen en drijfhout. De vormen van zijn latere abstracte sculpturen zijn vaak doorboord of bevatten holle ruimtes.
Hij is bekend van de vele grote bronzen sculpturen. In deze les staan we stil bij zijn ontwikkeling van het realisme naar het modernisme. Uiteraard kunt u dit zelf ook uitproberen, het gebruikte materiaal is klei.

Reis door de kunst: Land Art met Andy Goldsworthy

Land art is een stroming in de beeldende kunst ontstaan in de jaren 60 van de 20e eeuw. Kunstenaars wilde uit de musea of brachten de natuur de musea in. Soms waren de ingrepen in het landschap zo groots dat ze van buiten de aarde waarneembaar waren. In deze les staan we stil bij het werk van Andy Goldsworthy en kunt u zelf ook met natuurlijke elementen aan de slag.

Andy goldsworthy
moai speksteen

Reis door de kunst: Maak een Moai van speksteen

Paaseiland is beroemd om zijn eeuwenoude beelden, Moai. In deze workshop kunt u kennis maken met het bewerken van speksteen en wordt u stap voor stap meegenomen. Waar komt speksteen vandaan en hoe bewerk je het.

 

Per  les € 2,50

Related Projects
Neem contact op

We nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
dieren in de kunst